Tietosuojaseloste

ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

1. Rekisteriseloste
Tämä on Yrityksen henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 7.9.2020. Viimeisin muutos 7.9.2020.

2. Rekisterin pitäjä
Kello & Kulta J.Karvonen Ky
Kuningittarenkatu 11
07900 Loviisa, FINLAND
Y-tunnus: 0451419-9

3. Rekisteriasioista vastaava
Carolina Karvonen
info@karvonen.shop
puh. +358 440 333 119

4. Rekisterin nimi
Kello & Kulta J.Karvonen Ky:n asiakasrekisteri

5. Rekisterin käyttötarkoitus
Henkilötietoja käsitellään verkkokaupan asiakkaidemme asiakassuhteiden ylläpitämiseen ja hoitoon kuten asiakassuhteen edellyttämiin yhteydenottoihin ja suoramarkkinointiin sekä muihin verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin. Tuote- tai palvelureklamaatioissa luovutamme tarvittaessa henkilötietoja valmistajalle tai maahantuojalle siten, kuin se reklamaation hoitamiseksi on tarpeellista.

6. Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin tallennetaan asiakkaan perustiedot: Etu- ja sukunimi, asiakasnumero, osoitetiedot, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Sen lisäksi tallennetaan asiakas- ja tilaushistoria (esim. toimituksen seurantatiedot, laskutukseen ja perintään liittyvät tiedot), eväste- ja käyttötietoja, asiakaspalautteet ja yhteydenotot, suoramarkkinointisuostumukset ja -kiellot sekä muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

7. Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

8. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Henkilötietoja käytetään ainoastaan asiakassuhteiden hoitamiseen eikä niitä luovuteta säännönmukaisesti edelleen ulkopuoliselle taholle. Tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyvien toimien esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi yhteydessä, tilausten toimittamiseksi, maksamattomien laskujen perimiseksi, sekä viranomaisille näiden niin edellyttäessä ja lain salliessa.

9. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

10. Tietojen säilytys ja hävittäminen
Asiakasrekisterin henkilökohtaisia tietoja säilytetään tarvittavan ajan, jotta voidaan täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset liikesuhteeseen perustuen. Tilaus- laskutus- ja maksutietoja säilytetään kuitenkin muun kirjanpitoaineiston tapaan. Tarpeettomiksi käyneet tiedot hävitetään turvallisesti.

11. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

12. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

13. Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle
Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle taikka sen EU:n jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa rekisteröidyn asuinpaikka tai työpaikka sijaitsee, mikäli rekisteröity katsoo, että henkilötietoja ei ole käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

14. Evästeiden käyttö
Käytämme evästeitä, jotta sivustomme olisi mahdollisimman käyttäjäystävällinen. Evästeet ovat käyttäjän kannalta hyödyllisiä, sillä ne helpottavat sivuston käyttöä mm. asiakkaan ei tarvitse syöttää samoja tietoja aina kun vierailee verkkokaupassamme. Evästeitä voidaan käyttää myös henkilökohtaisten tuotesuositusten ja kohdennetun mainonnan tarjoamiseksi asiakkaalle.

Sivustomme käyttämät analytiikka- ja mainos evästeet: Google Analytics, Google Ads ja Facebook Pixel- Käyttäjä voi halutessaan estää evästeiden tallentamisen selaimen asetuksista, tai tyhjentämällä tallennetut evästeet selaimesta vierailun päätyttyä.

15. Tietoturva
Asiakasrekisteriä käsitellään luottamuksellisesti. Rekisteri on asianmukaisesti suojattu ulkopuolisilta palomuureilla ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Rekisteriä säilytetään vain sähköisessä muodossa ja satunnaiset paperitulosteet tuhotaan välittömästi ja asianmukaisesti.

Rekisteriä käyttävät ainoastaan henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu ja joita sitoo vaitiolovelvollisuus. Jokaisella rekisterin käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.

16. Muutokset tietosuojaselosteeseen
Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Muuttaminen voi tulla kyseeseen esimerkiksi, kun lainsäädäntö muuttuu tai palvelumme kehittyvät.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 4.2.2021 alkaen.

Toimitusehdot lyhyesti

Toimitusehdot eivät rajoita kuluttajan oikeuksia vaan ovat pakottavan lainsäädännön mukaiset.

  1. Tilaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Huoltajan suostumuksella myymme alle 18 vuotiaille.
  2. Varastossa olevilla tuotteilla on 1-5 arkipäivän toimitusaika. Mikäli tilattu tuote on poikkeuksellisesti päässyt loppumaan varastosta, otamme viipymättä yhteyttä tilaajaan.
  3. Tuotteet lähetetään tilauksesta katsoen viimeistään seuraavana arkipäivänä. Lähetysten toimittamiseen käytämme Suomen Postia ja Matkahuoltoa.
  4. Emme vastaa siitä, jos tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy meidän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta verkkokaupan toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.
  5. Tilaajan velvollisuus on tarkistaa toimitetut tuotteet heti lähetyksen saatuaan ja ilmoittaa mahdollisista virheistä ja puutteista välittömästi asiakaspalveluumme.
  6. Tuotteilla on 14. päivän palautusoikeus, poislukien tilaustuotteet sekä kaiverretut tuotteet.
  7. Tuotteen reklamointi tulee tehdä 14. päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta.


Tarkemmat toimitusehdot

Verkkokauppa

Karvonen.shop on Kello & Kulta J.Karvonen Ky:n (Y-tunnus: 0451419-9) ylläpitämä verkkokauppa. Kello & Kulta J.Karvonen Ky ylläpitää ja vastaa myös Loviisassa sijaitsevasta myymälästä. Seuraavia sopimusehtoja sovelletaan Kello & Kulta J.Karvonen Ky:n ja sen asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa, joka syntyy verkkokaupan välityksellä.

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Tuotteen hintaan lisätään valitun toimitustavan mukaiset mahdolliset kulut. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin sekä varaamme oikeuden kaupan purkamiseen tai peruuttamiseen hinnoitteluvirheiden johdosta Suomen lain mukaan.

Verkkokaupassamme ja myymälässämme on toisistaan riippumattomia tarjouksia sekä kampanjoita. Verkkokaupassa ilmoitetut hinnat koskevat ainoastaan verkkokaupan kautta tehtyjä tilauksia. 

Tilaaminen

Tilaamalla tuotteen ja samalla hyväksymällä toimitusehdot asiakas vakuuttaa, että hänellä on oikeus tilata kyseinen tuote laissa asetettujen ikärajojen mukaan. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita.

Käytämme evästeitä, jotta sivustomme olisi mahdollisimman käyttäjäystävällinen. Evästeet ovat käyttäjän kannalta hyödyllisiä, sillä ne helpottavat sivuston käyttöä mm. asiakkaan ei tarvitse syöttää samoja tietoja aina kun vierailee verkkokaupassamme. Evästeitä voidaan käyttää myös henkilökohtaisten tuotesuositusten ja kohdennetun mainonnan tarjoamiseksi asiakkaalle. Käyttäjä voi halutessaan estää evästeiden tallentamisen selaimen asetuksista, tai tyhjentämällä tallennetut evästeet selaimesta vierailun päätyttyä.

Maksaminen ja maksutavat

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:
info@karvonen.shop
+358 440 333 119

Toimitustavat ja -kulut

Lähetysten toimittamiseen käytämme Suomen Postia ja Matkahuoltoa. Toimituskulut sisältävät lähetys- ja pakkauskulut.

Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty. Nouto Loviisan myymälästä on maksuton. Yli 80 € tilauksissa aina ilmainen toimitus, ei koske postin kotiinkuljetusta.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Toimitusaika on normaaliolosuhteissa 1-5 arkipäivää, riippuen toimitustavasta ja lisäpalveluista, kuten kaiverrus. Ennen klo 14.00 tehdyt tilaukset pyritään toimittamaan kuljetettavaksi tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ilmoitamme mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilauksen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Takuu ja virhevastuu

Tilaajan velvollisuus on tarkistaa toimitetut tuotteet heti lähetyksen saatuaan ja ilmoittaa mahdollisista virheistä ja puutteista välittömästi asiakaspalveluumme.

Takuuasiat hoituu helposti meidän kautta. Takuu ja huoltopaikka määräytyy valmistajan tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti. Rannekellojen osalta takuu vaihtelee merkeittäin, mutta on yleensä 1-2 vuotta ja käsittää kellon koneiston ja mahdolliset valmistusviat. Takuuaikana rannekellojen paristot on vaihdettava ammattitaitoisissa kelloliikkeissä.

Mahdolliset huoltoyhtiön kulut ja postikulut peritään kokonaisuudessaan ostajalta, jos tuote on toimitettu selvästi aiheetta takuuhuoltoon. Emme ole vastuussa ostajan toimista aiheutuneista vahingoista.

Tilauksen peruminen

Pyrimme aina ilmoittamaan asiakkaillemme sähköpostitse tai puhelimitse, jos toimitusaika eroaa normaalista. Mikäli toimitus ei ole tapahtunut kohtuullisessa ajassa, voi tilauksen peruuttaa ilmoittamalla asiakaspalveluumme. Tämä ei koske tuotetta mikä on erityisesti hinnaston ulkopuolelta tilattu, valmistettu tai räätälöity. 

Tuote on lähetettävä takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Palautusehdot

Tilaajalla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Päätöksestä on ilmoitettava yksiselitteisellä tavalla, esim. tekstiviestillä tai sähköpostilla. Palautuslomake ei ole pakollinen.

Tuote on lähetettävä takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja muuttumaton, sekä alkuperäispakkauksessa. Tuotepakkauksen avaaminen tulee suorittaa yleistä varovaisuutta noudattaen, esim. teipit ja sinetit kannattaa avata veitsellä, eikä repiä teippiä irti.

Pakkaaminen on palautuksen lähettäjän vastuulla. Palautettava tuote tulee pakata huolellisesti, ettei se vahingoitu kuljetuksessa. Mikäli asiakas on laiminlyönyt tuotteen huolellisen pakkaamisen, tästä aiheutuvat kustannukset peritään asiakkaalta.

Palautuksen yhteydessä emme maksa takaisin toimituskuluja, paitsi niissä tapauksissa, joissa toimitettu tuote on viallinen tai jos olemme toimittaneet väärän tuotteen. Jos asiakas haluaa muista kun näistä syistä vaihtaa tai palauttaa tilauksen, hänen on itse vastattava toimituskuluista.

Huom, lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Rahojen palautuksessa menee pankista riippuen 1-3 arkipäivää. Mikäli tilaus on maksettu luottokortilla, peruuntuu katevaraus kortilta automaattisesti.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, sinun täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemasi toimitustavan kuljetusyhtiölle.

Ensisijaisesti pyrimme ratkaisemaan kaikki riitatilanteet neuvottelemalla asiakkaan kanssa joko sähköpostitse, puhelimitse tai kasvotusten. Erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia. Kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Tämän jälkeen kuluttaja voi saattaa asian eteenpäin kuluttajariitalautakunnalle.

Yhteystiedot

Kello & Kulta Karvonen
Kuningatterenkatu 11
07900 Loviisa, Suomi
puh. +358 440 333 119
info@karvonen.shop